Det sejeste sæt!

DIY til mit fine spisebord

Efter jeg viste jer billede af min nye stue, så var der mange der gerne ville vide hvordan både min sofa og mit spisebord er lavet. Det er jo min far som har lavet det hele – men jeg har taget billeder undervejs, og vil gerne dele det med jer.

Vi starter med mit spisebord – så kommer en HOW TO, hvis du selv vil kaste dig ud i projektet!

Hvis du ikke har et bord som du vil bruge – ja så skal du bygge en ramme til dit bord selv, så kan du også tilpasse det præcis efter dine egen mål. Min far har lavet en ramme ud af fyrretræ. Vigtigst af alt, om du bruger et bord du har i forvejen eller om du bygger det fra bunden, så skal du ligge en Wedi plade på – så det er wedi pladen du ligger dine fliser på. Det gør nemlig at det ikke kan give sig, så dine fliser bliver hvor de skal være.

Når du har din overflade klar, så kan du begynde at lege med dine fliser. Jeg har købt mine ude hos mosaikhjørnet. De har så mange smukke og et kæmpe udvalg. Jeg valgte marmorfliser fordi de bare er klassiske og kan gå til alt. Jeg har spicet det op med en glimmer fuge, hvilket jeg er så glad for jeg gjorde – det er altså frækt, på den gode måde! Hvis du vælger at købe dine fliser ude i mosaikhjørnet, så får du altså en super service og de fortæller præcis hvad du skal bruge til dit projekt!

Du skal starte med at ligge dit mønster op så du kan se hvordan det skal ligge, inden du limer dem fast. Du skal også lige finde ud af hvor bred din fuge skal være – der kan du bruge en muresnor eller kryds. (det kan du også høre mere om hos mosaikhjørnet)

Som i kan se på billederne over her, så brugte min far muresnor til fugerne.

Når alle fliserne er limet fast, og det er tørt – så skal du igang med fugen og glimmeren! Vi brugte en epoxy fuge – det er en heftig sag og man skal bruge handsker når man ligger det på, for man må IKKE få det på hænderne. Men det er en fuge man bruger fordi, den er rigtig stærk og fordi den holder på glimmeren!

Jeg købte svampe og spartler hos mosaikhjørnet.

Sådan ser fugen ud når du har blandet din glimmer – og man ser ikke rigtig glimmeren så meget før den tørre helt!

Så er det bare igang med at fylde alle hullerne – man skal være sådan okay hurtig inden det tørre.

Når fugen er fordelt kører man hele bordet igennem med en fugtig svamp. Kør rundt i cirkler indtil til det overskydende fuge er væk.

Også skal det ellers bare have lov til at tørre!

Jeg er så glad for mit nye spisebord, jeg synes det er smukt og unikt! Når du så har lavet dit bord, så er det rigtig vigtigt at du finder nogle bordben som kan holde klare et tungt bord – for hvis du vælger marmor som mig, så kommer dit bord til at veje et ondt år! Jeg købte mine bordben hos plankeborde.dk

Rigtig god fornøjelse hvis du springer ud i projektet – du må altid skrive hvis du har spørgsmål, så sender jeg dem videre til min far (blinke øje emoji)

 

4 kommentarer

 • Katja

  Virkelig fint bord! Overvejer at gøre jer kunsten efter til et bryggers, men skal lige høre – hvad er det for en sort ramme der er sat på dig bord? Er det jern eller træ? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanne_js

   Hej Katja,

   Tusind tak, jeg er også meget glad for det!

   Rammen er lavet af træ – det er klart den billigste måde at gøre det på 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hej Jeanne, sikke et smukt bord! Hvor meget har det ca. kostet for materialer? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanne_js

   Jeg tror jeg har brugt lige omkring 3.500 kr 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det sejeste sæt!